Knapi na domačih tleh iztržili le točko

Velenje – Pretekli vikend se je na drugoligaških zelenicah odvil 2. krog tekmovanja, ki je tudi tokrat ponudil nekaj presenečenj in poskrbel za pester začetek sezone.

Velenjčani so se po porazu v prvem krogu, ko so jih v gosteh premagali Prekmurci, za prvo zmago v letošnji sezoni na domačih tleh pomerili z Rogaško. Obe ekipi sta bili v lovu za prvi poln izkupiček točk, a sta uspeli iztržiti le remi (1 : 1). Rudarji so sicer začeli silovito, že v 2. minuti jih je v vodstvo z 1 : 0 popeljal Brian Sousa Saramago, ki je bil v pretekli sezoni najboljši strelec knapov. Izenačenje je prinesel drug polčas, ko so Slatinčani z golom Andreja Pavlovića v 54. minuti na stadionu Ob jezeru poskrbeli za delitev točk. V boj za zmago se bodo Velenjčani ponovno podali v nedeljo, 14. avgusta, ko se bodo na gostovanju na Primorskem pomerili z Dekani.

Nogometaši Triglava, ki so se lani v kvalifikacijah borili za povratek med elito, so v drugem krogu doživeli drug poraz, z 2 : 0 jih je ugnalo Primorje. Kranjčani so tako trenutno brez točk točk na samem repu lestvice, na vrhu katere kraljujejo Beltinci – edina ekipa s polnim izkupičkom po dveh krogih. Če so Prekmurci lansko sezono končali na 12. mestu, so tokrat po zmagi s 3 : 0 nad Dekani zavzeli sam vrh drugoligaške lestvice. Brez zadetkov sta se končali tekmi med Aluminijem in Ilirijo ter med Nafto in Krko. Največ zadetkov pa je padlo na Koroškem, kjer so Ravenčani s 5 : 2 ugnali Bilje. Bistričani so na prvi domači tekmi remizirali z Dobom, z remijem se je končala tudi tekma med Brinjem in Krškim.