Kipar Ciril Cesar je častni občan

Velenje – Ob prazniku Mestne občine Velenje, 20. septembru, ko bo minilo že 61 let od slavnostnega odprtja novega mestnega središča, potekajo številne prireditve.

Na današnji osrednji slovesnosti so  podelili tudi občinska priznanja. Naziv častnega občana je  letos prejel Ciril Cesar za uspešno delovanje na področju kiparstva ter pomemben prispevek k prepoznavnemu industrijskemu oblikovanju.

Velenjski grb so prejeli Pikin festival za uspešno 30-letno delovanje pri spodbujanju otroške ustvarjalnosti in domišljije, Rdeči križ Velenje za uspešno humanitarno delovanje in prispevek k širjenju prostovoljstva ter Zdravstveni dom Velenje za strokovno delovanje na področju primarnega zdravstva.

Plaketo velenjske občine pa so prejeli Društvo brigadirjev Velenje za uspešno 10-letno delovanje in spodbujanje solidarnosti ter prostovoljstva, Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica za uspešno 40-letno delovanje na področju gospodarstva in spodbujanje povezovanja med gospodarskimi subjekti ter Vseživljenjsko izobraževalno društvo Velenje za mrežo skupin starejših ljudi za uspešno prostovoljno delovanje na področju nudenja pomoči starejšim občanom.

Slavnostni govornik je bil Peter Dermol, v funkciji župana. Izpostavil je humanitarno  noto, ki je tako značilna za tukajšnje okolje in je prišla tudi do izraza v letošnjem letu, ko se srečujemo s korona krizo. Občina namenja kar okoli milijon evrov letno socialno šibkim in jim tako omogoča dostojno življenje. Je pa poudaril tudi, da je trenutno v ospredju načrtovano prestrukturiranje gospodarstva, ki bo, v to je prepričan, zagotovilo do leta 2025 vsaj tisoč, do leta 2035 pa še nadaljnjih 2000 delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.

Po podelitvi  je Peter Dermol spregovoril še občanom na Titovem trgu, tam pa je bil nato še koncert priznane skupine Katrinas. Jutri ob 19-ih pa bo na Titovem trgu nastopila Nina Pušlar.