Kavtičnik prvi Slovenec v EHF hiši slavnih

Handball, Koper, Photoshoot (Naational team of Slovenia), person, 27-Oct-2014, (Photo by: Nikola Miljkovic / Krater Media)

Na slavnostni zaključni prireditvi sezone je Evropska rokometna zveza podelila nagrade. Vid Kavtičnik je bil kot prvi Slovenec sprejet v EHF hišo slavnih, Ana Gros je osvojila naziv najboljše desne zunanje, Domen Makuc pa najboljšega mladega rokometaša.

Na gala prireditvi ob zaključku rokometne sezone na Dunaju je svoja “vrata odprla” hiša slavnih evropskega rokometa. Član prve generacije rokometnih legend, ki se jim je Evropska rokometna zveza poklonila za njihove dosežke, je tudi 39-letni Kavtičnik. Osvajalec dveh odličij v reprezentančnem dresu si je z bogato mednarodno kariero priboril mesto med šestdeseterico imen, ki so se zapisala med člane “EHF Hall of Fame”.

V izbrani druščini je svoje mesto našel tudi nekdanji član slovenske reprezentance Sergej Rutenka ter številni rokometaši in rokometašice, ki so v preteklosti branili barve slovenskih Krima Mercatorja, Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja.

Krovna rokometna organizacija starega kontinenta je v avstrijski prestolnici podelila tudi nagrade za dosežke v pretekli sezoni. Z odličnimi predstavami v Ligi prvakov ter na domačem evropskem prvenstvu si je, po mnenju rokometašev in rokometašic, trenerjev, medijev in navijačev, naziv najkoristnejše rokometašice na svojem položaju v sezoni 2022/23 prislužila Ana Gros.

Predstave na januarskem svetovnem prvenstvu in vloga pri vnovični uvrstitvi na zaključni turnir Lige prvakov so Domnu Makucu prinesle naziv najboljšega mladega igralca pretekle sezone.