Katarina Srebotnik po 24 letih izpadla iz top 100

Po štiriindvajsetih letih z izjemo ene sezone, ko je bila poškodovana, je iz prve stoterice najboljših igralk dvojic izpadla Katarina Srebotnik. Zmagovalka 39 turnirjev WTA med pari je v primerjavi s prejšnjim tednom nazadovala za sedem mest in je zdaj 102. na svetu.

Srebotnikova je bila julija 2011 prva igralka sveta med dvojicami, v karieri pa je z nagradami na turnirjih po podatkih WTA zaslužila nekaj več kot osem milijonov dolarjev.

Štiridesetletna Srebotnikova, ki je iz prve stoterice za kratek čas zdrsnila 2009, ko je imela poškodovano levo nogo, je zadnji dvoboj odigrala lani septembra na odprtem prvenstvu Francije. Od 2010 je kariero posvetila izključno nastopom med dvojicami, zadnji turnir pa je osvojila 2018 v Nürnbergu.

2011 je osvojila Wimbledon s Čehinjo Kveto Peschke, ima pet naslovov grand slam med mešanimi pari (3-krat Roland Garros, US Open, Melbourne), med ženskami pa je še petkrat igrala v finalih največjih turnirjev (2-krat Pariz, 2-krat Wimbledon, New York).

Poleg devetintridesetih zmag – deset od teh s Kveto Peschke, po štirikrat s Tino Križan in Ai Sugiyamo – je 43-krat nastopila v finalih turnirjev WTA.