Kamerat ne vozi, omogočajo pa dostavo živil in zdravil

Velenje – Kamerat, ki v Velenju omogoča brezplačne prevoze starejšim od 65 let ter gibalno oviranim občanom, zaradi hitrega širjenja koronavirusne bolezni do nadaljnjega ne bo vozil. Prostovoljci skupine Udarnik Mladinski center Velenje pa izvajajo več humanitarnih akcij, ki so namenjene starejši generaciji pod sloganom “Naše ulice so prazne, naša srca ne”.

Za vse starostnike ter gibalno ovirane osebe, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci ali znanci opravili nakupe osnovnih stvari, prostovoljci brezplačno zagotavljajo oskrbo s hrano in zdravili. Aktivnosti izvajajo skladno z vsemi preventivnimi ukrepi (brez stikov). Zainteresirani jih lahko pokličejo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonsko številko 03 898 19 22.

Na voljo je tudi brezplačni družabniški telefon za starostnike “Kr povej”. Ekipa prostovoljk in prostovoljcev s pogovorom krajša čas starostnikom, ki zaradi osame nimajo socialnih stikov. Za pogovor se lahko naročijo od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro na telefonski številki 030 719 864.

Člani prostovoljne skupine Udarnik MC Velenje priskočijo na pomoč tudi raznim organizacijam, ustanovam, društvom in posameznikom pri izvajanju podpore na humanitarnem področju.