Kako do zdravnika v Velenju?

Velenje – Med tem, ko po Sloveniji ugotavljamo, da je vse več bolnih zaradi koronavirusne bolezni in je dostopnost do zdravstvenih storitev ob vseh ukrepih vedno bolj otežena, se je Mstna občina Velenje v sodelovanju z Zdravstvenim domom Velenje odločila za izdajo zloženke Kako do zdravnika v Velenju?, v kateri so zbrane osnovne informacije, kako in s kakšnimi simptomi do osebnega zdravnika, do Akutne infekcijske ambulante, Dežurne ambulante in pomoči v primeru življenjske ogroženosti. Prav tako so navedli telefonske številke, delovne čase posameznih ambulant in označili vhode. Zdravstveni dom Velenje v teh dneh posodablja tudi svojo spletno stran www.zd-velenje.si, ki bo ažurirana in na voljo za uporabo občankam in občanom od ponedeljka, 19. oktobra.

Več možnih poti

Po novem bo dostop do osebnega zdravnika možen na štiri načine: preko spletnega obrazca na spletni strani www.zd-velenje.si, preko telefona na INFO številki zdravstvenega doma (03 8995 541), ali osebno preko INFO točke v zdravstvenem domu, še vedno pa lahko uporabniki pokličejo tudi ambulanto svojega osebnega zdravnika.

Na spletni strani Mestne občine Velenje je tudi izjava direktorja Zdravstvenega doma Velenje mag. Janka Šteharnika, najdete jo na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=01IHiUe0Rlk&feature=youtu.be.

Zloženko z vsemi informacijami bodo v naslednjih dneh poslali tudi v vsa gospodinjstva.