Kaj »Strašni Jože« počne danes?

Danes upokojeni novinar, ki je z novinarskim delom začel kot štipendist pri Našem času, je bil tudi športni direktor, predsednik nogometnega kluba, urednik, režiser, igralec, tekstopisec, glasbenik … Preverili smo, kaj mož iz Šmartna ob Paki počne danes.

Svojo bogato novinarko pot ste začeli prav pri tedniku Naš čas. Kako to?

Naš čas in Radio Velenje sta bila moja prva služba pred Večerom in nacionalno televizijo. Lepi spomini. Bil sem štipendist Našega časa. Predvsem sem pokrival dogajanja v občini Šoštanj in moji občini Šmartno ob Paki. Pa tudi Zgornjo Savinjsko dolino in vse ostalo po potrebi. Po dobrih dveh letih pa so me zvabili na Večer.

Kdo je Jože Krajnc v enem stavku?

Potujoči duh v potujočem telesu, ki počasi prepušča dele svojih poti mlajšim in lepšim.

Kljub celi paleti talentov, ki jih premorete, so si vas ljudje najbolj zapomnili po vlogi »Strašnega Jožeta«. Kako sta nastala »Strašna Jožeta«?

Bila sva člana nekoč in še danes zelo znanega Gledališča pod kozolcem iz Šmartna ob Paki. Za posebne priložnosti se je iz tega ansambla izluščil manjši del, iz tega pa še manjši. Midva z Jožetom Robido. Startna pištola pa je dokončno počila, ko sem bil urednik oddaje Nedeljskih 60, razvedrilnega programa TV Slovenija, Jože pa je v posebni rubriki te oddaje tekmoval kot pripovedovalec šal in na koncu tudi zmagal. Zavohal se je potencial in rodil se je dvojec Strašna Jožeta. Vse ostalo je zgodovina. Zelo vznemirljiva in zanimiva zgodovina.

Celoten pogovor najdete v Našem času, št. 14/22, ki je izšel 7. aprila.