Jutri v Našem času: Kakšna je skrb za starejše?

Občina Šoštanj in mesto z bogato zgodovino

Na slovesnosti ob občinskem prazniku v Kulturnem domu Šoštanj je župan Darko Menih nagradil najzaslužnejše občanke in občane in se ob zaključku mandata zahvalil za zaupanje zadnjih šestnajst let.

Knjigo je greh vreči v smeti

Deset let je minilo, odkar je bil v Velenju odprt Center ponovne uporabe. Knjige, posoda, igrače, okrasni predmeti, gospodinjski aparati, večji ali manjši kosi pohištva – vse je dobrodošlo.

Premogovnik Velenje: »Kadre potrebujemo danes in jih bomo tudi po zaključku odkopavanja.«

Tudi v Premogovniku Velenje se soočajo s splošnim pomanjkanjem ustreznega kadra na trgu delovne sile. Potrebujejo rudarje, geostrojnike rudarje, geotehnike, mehatronike operaterje, strojne mehanike, strojne tehnike, elektrikarje in elektrotehnike.

Na jedilniku je videti lepo, na krožniku ne

Z organizirano prehransko oskrbo je starejšim treba zagotoviti ustrezne obroke. Na oddelek, na katerem je 25 stanovalcev, pripeljejo zajtrk, pripravljenih pa je samo 18 koščkov salame. To so izjemni primeri, ki se dogajajo.

Izvajalci storitev za starejše pogrešajo storitve socialnega servisa

Delež starejših, ki potrebujejo pomoč, je bistveno večji, kot je možnosti pomoči na voljo v lokalnem okolju, ugotavljajo izvajalci pomoči za starejše

Iskrica ne bo nikoli ugasnila

Pogovarjali smo se s Katarino Srebotnik, slovensko teniško zvezdnico, ki je nedavno sklenila svojo profesionalno športno pot.

KS Stara vas – Stara dva tisoč let s pogledom v prihodnost

Predsednica Sveta KS Stara vas Mira Tepej nas je popeljala po sedanjosti Stare vasi.

Upam, da svoje najboljše fotografije še nisem naredil

Prejemnik grba MO Velenje Marjan Klepec, dolgoletni direktor Rdeče dvorane, je tudi fotograf. Pred kratkim je predstavil svojo fotomonografijo Spogledi z naravo, predstavitvi je sledilo odprtje fotografske razstave Risanje s svetlobo.