Jutri rokometna poslastica

Foto: Jurij Vodušek

Celje – Velenjčani so v nedeljo v Srbiji zabeležili prvo evropsko zmago v letošnji sezoni, in sicer so v Pokalu EHF premagali ekipo Metaloplastike z 32:24 in si tako priigrali lepo razliko pred povratnim srečanjem v Rdeči dvorani. Časa za počitek pa ne bo, nov preizkus čaka ose že v sredo, ko se varovanci Zorana Jovičića odpravljajo na vroče gostovanje v Celje.

Čeprav so rokometaši iz Šaleške doline sezono v državnem prvenstvu začeli bolj slabo, se iz tekme v tekmo dvigujejo in na zadnjem obračunu proti Metaloplastiki, smo lahko videli kar nekaj lepih akcij, ki so krasile ose že v lanski sezoni.

Obračun z večnimi rivali je vedno nabit s posebno energijo zato verjamemo, da bosta obe ekipi maksimalno motivirani. Derbi bo v sredo ob 17:30 v celjski dvorani Zlatorog, tekmo pa si lahko ogledate tudi na TV SLO 2 s prenosom ob 17:15.

 Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja: »Za nami je težka tekma, ki smo jo odigrali zelo dobro, ampak časa za počitek ne bo, sedaj so vse misli usmerjene v Celje. Čaka nas nova težka tekma na katero se moramo maksimalno pripraviti. Vemo, da je pred nami eden najbolj vročih derbijev. Imeli smo kar nekaj spodrsljajev na začetku sezone, zato vemo, da je to za nas zelo pomembna tekma in da moramo biti na igrišču stoprocentni.«