Jutri in v soboto informativna dneva

Učenci devetih razredov osnovnih šol se bodo v petek in soboto napotili v srednje šole, dijaki zaključnih letnikov pa iskali svojo nadaljnjo študijsko pot na višji stopnji izobraževanja. Marsikdo že ve, kje bo preveril svojo odločitev, mnogim pa bo prav informativni dan dal odgovore na številna vprašanja.

Direktor ŠCV Janko Pogorelčnik je prepričan, da bodo udeleženci informativnih dni izvedeli marsikaj zanimivega in primerjali programe med sabo. »Ponudba je široka, pestra in prepričan sem, da se bodo udeležili več predstavitev, torej tudi na drugih šolskih centrih v okolici. Tudi se mi zdi prav, da učenci spoznajo več ponudb in se potem odločajo na podlagi več informacij. Tako bodo lažje sprejeli svojo osebno odločitev za nadaljevanje šolanja, vem pa, da ta odločitev ni lahka,« pravi direktor.
Prav tako pa učencem, ki so pred pomembno odločitvijo v življenju, svetuje, naj predvsem sledijo lastnemu navdihu, želji, kaj bi zdaj in v prihodnje v življenju z veseljem počeli, v katero smer jih vleče. »Mladi se v tem obdobju usmerjajo in pomembno je, da so vedoželjni in da so pripravljeni iskati poti v življenje. Mi smo zato tukaj, da jim pri tem pomagamo,« še pravi Pogorelčnik.
V petek se informativni dan začne ob 9. uri, imajo pa posamezne šole različne urnike, popoldne pa ob 15. uri. V soboto začnejo ob 9. uri.