Jutri dan resnice

Foto: Goran V.

Celje – Torek (15. 11.) prinaša slovenski rokometni derbi v Ligi SEHA Gazprom. V dvorani Zlatorog se bosta moštvi domačega Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja srečali ob 19. uri.
Najboljši slovenski zasedbi zadnjih sezon se bosta znova srečali po dobrih dveh mesecih. Prva medsebojna tekma, ki jo je v regionalni druščini gostila Rdeča dvorana v Velenju, je bila prava rokometna poslastica, na kateri so se zmage razveselili Celjani. Velenjčani tako na uspeh proti velikim rivalom čakajo že vse od 4. decembra 2013, ko so bili v dvorani Zlatorog boljši s 30:29. Gostujočo ekipo je tedaj vodil Ivan Vajdl, ki danes deluje na celjski klopi. Ose so od tedaj na 16 derbijih zabeležile 14 porazov in dva neodločena izida.
Obe ekipi se na obračun podajata po neuspehu v mednarodnih tekmovanjih. Gorenje Velenje je v omenjenem regionalnem tekmovanju prejšnji teden v torek klonilo na gostovanju v Prešovu (34:30), Celjani pa so pretekli konec tedna morali v Ligi prvakov doma z 31:25 priznati premoč madžarskemu MOL-Pick Szegedu. Pred tekmo 10. kola se ekipi nahajata takoj za najboljšo četverico. Štajerci premorejo 12 točk (4 zmage in 4 porazi), rokometaši s Šaleške doline pa imajo tri točke manj (3 zmage in 4 porazi).
Velenjski trener Borut Plaskan pred torkovo tekmo nima mirnega spanca, saj ima kar nekaj njegovih rokometašev težave s poškodbami in boleznimi. Zbolel je Matjaž Brumen, eden najboljših posameznikov iz vrst os na zadnjih preizkusih, Roka Zaponška je v posteljo položila trebušna viroza, Roka Ovnička muči prepona, kapetan Niko Medved pa še vedno okreva po poškodbi rame. Nastop vseh štirih je pod velikim vprašajem.