Juhuhu, počitnice so tu!

Športanje

Športna zveza Velenje s ŠRZ Rdeča dvorana vabi na strelišče strelskega društva Mrož, kjer bodo vsak dan od ponedeljka do petka od 10. do 12. ure pripravili streljanje z zračno puško za otroke vseh starosti. Na velenjskem bazenu bodo od 10. do 11.30 ob prisotnosti vaditelja plavali učenci od 1. do 4. razreda, od 12. do 13. ure pa učenci od 5. do 9. razreda.
Otroke bodo vsak dan sprejeli na velenjskem drsališču. Od ponedeljka do četrtka bo odprto od 9. do 13. ure ter od 15. do 19. ure. Ob petkih bo drsališče odprto za prosto drsanje od 9. do 13. ure ter od 15. do 19. ure. Ob sobotah pa od 9. do 13. ure ter od 14. do 22. ure, ob 19. uri pa se bo začel disko na drsalkah. Ob nedeljah bo drsališče odprto od 9. do 13. ure ter od 14. do 18. ure. Nemoteno bodo potekali tudi tečaji in nadaljevalni tečaji drsanja ter šola hokeja.
Vsak dan počitnic bo v Rdeči dvorani od 8. do 9.30 potekala tudi zimska šola rokometa za otroke od 5. do 9. razreda. Šola nogometa za otroke od 1. do 4. razreda bo potekala od 11.30 do 13.30, vabijo pa tudi na samostojno igranje namiznega tenisa, badmintona, skvoša in tenisa za otroke od 5. do 9. razreda. To je mogoče vsak dan počitnic od 11.30 do 14. ure.
Ponovno bo potekal tudi športni tabor Zmaga Kuštrina, ko bodo otroci v družbi animatorjev od 9. do 15. ure. Vsakodnevno bodo igrali badminton, namizni tenis, skvoš, tenis ter razne skupinske igre z žogo in drugimi športnimi rekviziti. Vsak dan pa bodo podrobneje spoznali eno športno aktivnost – nogomet, košarko, plavanje, gimnastiko in plezanje. Vsak dan bodo udeleženci tabora druženje zaključili tudi na drsališču.
Med zimskimi počitnicami bo na Golteh potekal petdnevni smučarski tečaj.
Za športne počitnice v Šoštanju bo poskrbela Športna zveza Šoštanj. Otroci bodo spoznavali osnove borilnih veščin, ples, aerobiko, pilates, tenis, plavanje, nogomet in tudi krepili kondicijo. Aktivnosti bodo potekale od 8. do 14. ure v mali telovadnici osnovne šole, v telovadnici Partizan, na teniškem igrišču v Topolšici in na bazenu Topolšica.

Ustvarjanje

otrok, sneg, pocitnice, zima, mraz, led, otroci, mladinaMedobčinska zveza prijateljev mladine Velenje vabi med šolskimi počitnicami tudi v vilo Rožle. Od 10. do 17. ure se bodo otroci ‘zamotili’ na počitniških ustvarjalnih delavnicah in z igranjem družabnih iger. Od 22. do 25. februarja bo od 10. do 11.30 potekal brezplačni tečaj kuhanja za otroke od 11. leta starosti dalje. Ves počitniški teden pa bodo otroci od 10. leta dalje uživali v gledališču za poredne mulčke, ki bo na sporedu od 9. do 11. ure.
Ustvarjali bodo tudi v Šmarnem ob Paki, kjer jih mladinski center vabi na ustvarjalne delavnice, na katerih bodo iz reciklažnih materialov izdelovali zanimive uporabne in okrasne predmete. Potekale bodo od ponedeljka do petka med 10. in 12. uro, v ponedeljek, sredo in petek ob istem času pa bodo potekale delavnice izdelovanja nakita.
Počitniški program za otroke bo pripravil tudi Mladinski center Velenje v Središču mladih in otrok. V ponedeljek bodo od 10. do 18 ure igrali družabne igre, v naslednjih dneh ob isti uri pa bodo nas sporedu še ustvarjalne delavnice izdelovanja mask in valentinovih motivov, kuharske delavnice s pekoflancatov, razigravanje z igralno konzolo X-Box, za zaključek pa ponovno družabne igre.

Smučarski avtobus, ki vsem ljubiteljem smučanja omogoča ugoden prevoz do smučišča in nazaj, ter ugodne smučarske karte, bo zaradi slabega vremena na Golte ponovno vozil od 20. do 28. februarja.

Dijaško počitnikovanje

Pestre počitnice bodo imeli tudi dijaki, ki jih bodo lahko preživljali v eMCe placu. Jutri, v petek, se bo ob 21. uri začel koncert srbske skupine Straight Mickey And The Boyz ter benda Nikki Louder. V soboto ob isti uri si bodo ogledali slovenski skejterski video Spaced out in odprli novo razstavo v Galeriji eMCe plac, ki jo bo postavil navdušen skejter in umetnik Ali Jusović. V nedeljo se bo že ob 14.30 začel peti tarok turnir sezone, dijaška sekcija Šaleškega študentskega kluba pa je za večer pripravila filmski večer, posvečen nedavno preminulemu britanskemu igralcu Alanu Rickmanu. V ponedeljek ob 22. uri se bodo dijaki zbrali na DijaŠŠKi arkadi, ko se bodo pomerili v video igricah. V torek ob 20. uri se bodo mastili na Breakfast for Dinner. V sredo ob isti uri bodo začeli Džem Sešn z lonci, zajemalkami, žagami, kravjimi zvonci in drugimi zvenečimi predmeti. Dijaški počitniški program bodo zaključili z 90’z HipHop večerom, ko bo nastopal DJ Fosho. Počitnice se bodo v eMCe placu nadaljevale v petek, ko bo ob 22. uri na sporedu večer elektronike s The Half Brothers in Overloada, vikend pa bo namenjen počitku po zabavi polnih počitnicah.

Klinika za jazzerje

Od 24. do 28. februarja bo v velenjski glasbeni šoli potekala tudi Kreativna jazz klinika. Mladi glasbeniki se bodo lahko srečali z vrhunskimi ustvarjalci in se od njih učili. Z njimi bo bobnar Greg Hutchinson, ki je vplival na skoraj vse džezovske bobnarje zadnjih 20 let, zmagovalka mednarodnega tekmovanja Monk Competition 2014, saksofonistka Melissa Aldana, multi talentirana pianistka Kaja Draksler, španski trobentač Ray Colom, ki združuje džez s hip hopom in flamenkom, britanski kitarist Femi Temowo je med drugim igral z znamenito Amy Winehouse, sodelovali pa bodo tudi trije Velenjčani: umetniški vodja Kreativne jazz klinike in programski vodja Max klub jazz festivala, saksofonist Jure Pukl, basist Robert Jukič, Miha Koren pa bo vodil nočne jam sessione v Max Klubu.