Je hrana v Domu za varstvo odraslih Velenje res porazna?

Dom za varstvo odraslih Velenje je v prenovi. Stanovalce so začasno premestili v Terme Topolšica, kjer naj bi počakali do ponovnega odprtja novega doma v Velenju.
Se je pa na socialnem omrežju facebook včeraj oglasil Gregor Škoflek, sin ene izmed oskrbovalk, ki domu očita izjemno slabo kvaliteto hrane, da je bila večerja za prašiče, napol pečen in mrzel  krompir, je zapisal. Gregor Škoflek nam je povedal: »Mama je v domu devet let. Vsak dan jo obiskujem. Ne gre za količino hrane, gre za kakovost hrane. Na to sem že večkrat opozarjal. Rekli so, da bodo poskrbeli, da bodo uredili. To se je dogajalo že prej, ko so bili še v Velenju. Vedno zadeve zavijajo v vato. Opozarjam torej na kakovost hrane: mrzlo, toplo, vroče, juha preslana in na enoličnost hrane: makaroni, riž, krompir. Dva dni nazaj so imeli za večerjo pečen krompir s papriko, ki je bil hladen in na pol surov in belo kavo. Kruha ni bilo zraven, krompir pa je plaval v olju. Mama ni na nobeni dieti. Gotovo bi se dalo narediti bolje, bolj raznoliko. Mamina oskrba stane 916 €, razliko doplačujemo (skoraj 200 €).«
Za komentar smo poklicali direktorico doma Violeto Potočnik Krajnc, ki je povedala, da se je v petek začel notranji nadzor in da bo več znanega prihodnji teden.