Janja spet zmagala

Foto: IFSC

Villars, 16. julija – Na drugi tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v švicarskem Villarsu je znova odmevala slovenska himna. Janja Garnbret je v večernem finalu drugič zapored prepričljivo zmagala.
Po uvodni tekmi svetovnega pokala v težavnosti, na kateri sta v torek, 12. julija 2016, z dvojno slovensko zmago navdušila Janja Garnbret in Domen Škofic, se je športnoplezalna karavana preselila v Villars v Švico. Petkovim kvalifikacijam sta v soboto, 16. julija, sledila polfinale in finale, v katerem sta slovenske barve zastopala Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je bila že drugič zapored nepremagljiva, in Urban Primožič (PK Škofja Loka), ki je s petim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.
“Ne morem verjeti, da sem ponovno zmagala! Smer je bila neverjetna in uživala sem vsak trenutek v njej,” se je smejalo neustavljivi mladi Korošici, ki je na vseh tekmah svetovnega pokala, na katerih je do zdaj nastopila, stala na stopničkah, letošnjo sezono pa – po prvih dveh tekmah sodeč – zastavila zelo zmagovito.