Janja Garnbret z novo zmago odprla sezono tekmovanj v težavnostnem plezanju

Foto: Sportida

Najuspešnejša slovenska plezalka je na uvodnem svetovnem pokalu v Innsbrucku dosegla že svojo 33. zmago. Toliko zmag na svetovnih pokalih v športnem plezanju ni osvojil še nihče.

»Mislim, da je bilo odlično. Čeprav sem bila tudi malo nervozna, česar sicer nisem kazala. Vseeno je to bila prva tekma svetovnega pokala v težavnosti v sezoni, ko ne veš, kje si. Se mi zdi, da sem dobro odplezala vse, pa tudi, da sem se imela ‘ful fajn’,« je po finalu za STA povedala Korošica.

V Innsbrucku je vodila po kvalifikacijah in polfinalu z osvojenimi vrhovi smeri, vrh pa je v finalu ostal neosvojen. »Mislim, da je bil finale odličen. Želela sem si težko smer in sem jo tudi dobila. Za punce je po mojem bilo to to. Smeri sicer nisem splezala do vrha, ampak finalna smer je bila težka in vsaka od punc je pokazala, kar je imela, tudi jaz sem odplezala, tako kot sem lahko, in sem s tem tudi zadovoljna,« je še dodala olimpijska šampionka.

Pred vrhuncem sezone, avgustovskim evropskim prvenstvom v Münchnu, Janjo čakajo še tri tekme svetovnega pokala v težavnosti, in sicer v Villarsu, Chamonixu in Brianconu.

STA