Izposojevalnica orodja za trajnost

Knjižnica stvari je zagotovo trend okoljske in trajnostne naravnanosti, kamor se bodo lokalne skupnosti v prihodnje vedno pogosteje nagibale. Gre za projekt, s katerim lahko bistveno izboljšamo kakovost življenja občank in občanov, saj lahko s sodelovanjem, povezovanjem in ne pretiranim finančnim vložkom ustvarimo veliko dodano vrednost za skupnost. Na informativnem srečanju želimo s tvornim razgovorom prepoznati vse deležnike, ki bi bili pripravljeni sodelovati.

Sodeč po dobrih praksah drugih mest, ki že imajo takšno izposojevalnico, se najpogosteje izposoja orodje, in sicer električno orodje, vrtalni stroj, krožna žaga, vbodna žaga; orodje, ki ga nima vsak posameznik doma oz. ga ne potrebuje vsak dan. Raziskave so pokazale, da takšna orodja v gospodinjstvu uporabljamo povprečno 3-krat na leto.

Zato bo v Podjetniškem centru Standard, v okviru katerega že deluje Center ponovne uporabe, informativno srečanje v sredo, 31. maja, ob 9. uri, kjer bodo z različnimi deležniki poiskali skupne cilje, namen in ustrezno organizacijsko obliko Knjižnice stvari.