Izjave leta 2022 v športu

STA je naredil izbor nekaterih odmevnih mednarodnih in slovenskih izjav športnikov v letu 2022. Med njimi najdemo tudi izjave športnic in športnih delavcev, ki prihajajo iz Šaleške doline.

“V javnosti je dostikrat slišati, da na igre pošiljajo turiste. Tudi zase sem že to slišala, a vidite, kaj se je zgodilo. Mislim, da bi v bodoče lahko na igre poslali še kakšnega športnika več, še kakšnega ‘turista.” Slovenska deskarka Gloria Kotnik po osvojeni medalji na ZOI in kritikah glede njenega nastopa tam.

“Ne bom rekel, da so ravno veseli za nas, ampak zagotovo se sprašujejo, kaj je razlika. Če sem iskren, temu ne posvečam preveč pozornosti, tako da ne vem. Ravno 1-2-3-4 ne pričakuješ, se pa vedno, ko se Slovenec pojavi na startni rampi, pričakuje, da bo polet dolg.” Trener skakalcev Robert Hrgota po kar četvorni zmagi slovenskih orlov v Planici.

“Zdi se mi, da mora predsednik OKS skupaj s ekipo znati vzpostaviti konstruktivni dialog z vsakokratno politiko. Ne govorim samo o trenutni, ampak z vsakokratno. Tega dialoga po moje ni bilo dovolj in trdim, da bi ga lahko pomembno izboljšal,” Franjo Bobinac po izvolitvi za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

Pustite mi, da preživim današnji dan, kasneje pa me lahko vprašate o prihodnosti. Zagotovo ne bom izginila s planeta,” Katarina Srebotnik po upokojitvi od tenisa v Portorožu.