Izbiramo naj osebnost leta 2023

V uredništvu Našega časa in radia Velenje smo se odločiti obuditi akcijo izbiranja osebnosti leta. V zadnjih dveh številkah tednika Naš čas vam bomo vsak mesec predstavili tri kandidate, ki jih bo določilo uredništvo. Izbiramo kandidate, ki so naredili nekaj dobrega, spodbudnega, navdihujočega, pozitivnega za dobro soljudi, skupnost. Kandidate bomo iskali v celotni Šaleški dolini in tudi širše. Zmagovalca pa boste izbrali vi. Z izpolnjeno glasovnico, ki jo najdete v tedniku Naš čas, si lahko priborite tudi nagrado. Kandidati decembra 2022:

Simon Ogrizek, florist, božična razstava v dvorcu Gutenbuchel

Simon Ogrizek je predsednik Florinta, mednarodne floristične organizacije, v lokalnem okolju pa si je ime in ugled ustvaril med drugim kot ustvarjalec razstav cvetja in druge dekoracije na dvorcu Gutenbuchel v Ravnah pri Šoštanju. Zadnja, decembrska, je znova požela veliko pohval. »Ukvarjam se z dodano vrednostjo in izboljšavami cvetličarstva v Evropi, v prvi vrsti pa za kulturo cvetja za slovenske vrtnarje in cvetličarje ter posredno za domače okolje,« je opisal svoje poslanstvo.

 

Lara Podgoršek, plesalka, avtorica sobe pobega, Šmartno ob Paki

Za Laro Podgoršek, dijakinjo 4. letnika 2. gimnazije Maribor – program mednarodne mature – iz Slatine v Občini Šmartno ob Paki pravijo, da je dekle z več talenti. Nekatere med njimi je že pokazala širši javnosti, priložnosti za druge še sledijo. Med tistimi, ki jih je že pokazala, so gotovo tekmovanja v modernem plesu. Bila je med pobudnicami za ustanovitev mladinske gledališke skupine Gledališča pod kozolcem iz Šmartna ob Paki in v njeni predstavi Smo al’ nismo odigrala eno vidnejših vlog. Med dogodki, ki so lani najbolj zaznamovali njeno leto 2022, pa je odprtje Escape room Janeza Šmarškega.

 

Društvo Brigadirjev Velenje

Koloman Lainšček je bil pobudnik in ustanovitelj društva Brigadirjev Velenje. Je predsednik društva in Zveze brigadirjev Slovenije. Delujejo od leta 2010, brigadirstvo s koreninami v bivši Jugoslaviji pa je staro 75 let. Člani velenjskega društva so poznani po številnih akcijah, ki jih vodijo ali v njih sodelujejo, in Koloman je duša, »kolovodja« društva. Njihovo poslanstvo je pomoč sočloveku, »plačilo« pa zahvala, veselje in zadovoljstvo ljudi, ki so pomoč prejeli. »Vse naredimo brez plačila in naše srce je polno, ko lahko nekomu pomagamo,« pravi Koloman. Konec lanskega leta so se odzvali na poziv k vseslovenski akciji pogozdovanja pogorelega Krasa in posadili več kot 3000 sadik črnega hrasta na Cerju.