Hvaležni prejemniki pomoči

Odziv občanov na dobrodelno akcijo S Karitas v advent, s katero smo zbirali sredstva za obogatitev prazničnih paketov pomoči, je bil zelo dober, saj smo z zbranimi sredstvi omogočili nakup prazničnih artiklov za 200 prejemnikov pomoči. Prve praznične pakete smo razdelili že prvo sredo v mesecu decembru, drugi del bo razdeljen teden dni kasneje. Poimenovali smo jih kar Miklavževi paketi. V njih so poleg suhih sliv, suhih fig, jabolčnih krhljev, klementin, še čokolada, keksi, kava in čokoladni Miklavž.

Veliko prejemnikov pomoči je ob prejetju prazničnega paketa povedalo, da takšnega presenečenja niso pričakovali in da smo jim res polepšali december. Prav vsi bili polni zadovoljstva, nekaj se jih je tudi javilo, da bi drugo leto tudi sami sodelovali pri izdelovanju venčkov.

Prostovoljke Župnijske Karitas Velenje smo z veliko radostjo v srcu ugotavljale, da se je ves trud v mesecu novembru povrnil. Vsem dobrotnikom in prejemnikom pomoči želimo čim lepši december, v novem letu pa vse dobro, veliko zdravja, medsebojnega razumevanja, radosti in uresničitev vseh drobnih, iskrenih želja!