Hitreje do Ljubljane

Odslej lahko kupite dnevno enotno vozovnico za izbrano relacijo in se na tej poti z avtobusom in vlakom peljete kolikokrat želite. To je ena od novosti vse dostopnejšega javnega potniškega prometa, ki je zaradi uvedbe enotnih vozovnic in novih hitrih avtobusnih linij med večjimi slovenskimi kraji in Ljubljano še učinkovitejši.

Ministrstvo za infrastrukturo je v sodelovanju s koncesionarji, ki izvajajo gospodarsko javno službo linijskih prevozov potnikov, 1. junija uvedlo enotno vozovnico javnega potniškega prometa in 18 hitrih linij avtobusov. Z enotno vozovnico lahko potniki na določeni relaciji potujejo večkrat dnevno z vsemi vrstami in izvajalci javnega prevoza. S 15 novimi hitrimi linijami avtobusov med Ljubljano in večjimi slovenskimi kraji, ter pohitritvijo treh obstoječih linij je na voljo 82 novih avtobusnih povezav brez postankov med potjo.

Sprva so bile na voljo le mesečne in letne neimenske (prenosljive) vozovnice, s 1. 8. pa lahko potniki kupijo tudi enkratno, dnevno in tedensko neimensko enotno vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Tako bo potovanje po Sloveniji olajšano tudi tistim, ki javni prevoz potrebujejo občasno.

Več podatkov na spletni strani avtobusne ali železniške postaje Ljubljana.