Hišne preiskave zaradi goljufije

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Celjski kriminalisti na širšem območju Celja danes opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufija na škodo Evropske unije in preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti.

Kriminalisti Policijske uprave Celje v zvezi suma storitve sedmih kaznivih dejanj Goljufija na škodo Evropske unije po 229. členu Kazenskega zakonika in sedmih kaznivih dejanj Preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti po 230. členu kazenskega zakonika opravljajo hišno preiskavo pri treh poslovnih subjektih na širšem območju Celja. Eni osebi, ki je osumljena storitve navedenih kaznivih dejanj, je odvzeta prostost.

Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je poslovodna oseba treh družb v obdobju od novembra 2012 do novembra 2015, preko sedmih izpolnjenih zahtevkov za vračilo stroškov sofinanciranja neupravičeno uveljavljala in pridobila evropska sredstva v višini več kot 2,3 milijona EUR ter sredstva proračuna RS v višini več kot 400.000 EUR, s čimer je eni izmed družb, ki jo je zastopala, pridobila veliko protipravno premoženjsko korist v skupni višini 2,7 milijona EUR.