Gorenje Velenje tudi v prihodnje s poudarkom na mlajših selekcijah

Rokometna igra, ki se v Velenju ponaša z več kot 60-letno tradicijo, je med mladimi zelo priljubljena. V Rokometnem klubu Gorenje Velenje so zadnja leta še bolj načrtno usmerjeni k vzgoji mladih rokometašev iz domačega okolja.
Mlajše selekcije kluba, v katerih trenira več kot 200 otrok, dosegajo zelo lepe uspehe. V letošnji predčasno končani sezoni so prikazali dobre igre in v prav vseh kategorijah ciljali na najvišja mesta v Sloveniji. Poleg tekmovalnega uspeha veliko pozornosti namenjajo tudi celostnemu razvoju naših mladih športnikov. Z delavnicami s področja psihologije, dietetike, upravljanja premoženja in kariernimi svetovanji se trudijo, da bodo fantje napredovali na vseh področjih svojega življenja. Dobro delo v mlajših selekcijah zagotavlja tudi NLB, d. d., v kateri so prepoznali trud, ki ga v klubu vlagajo v razvoj mladih športnikov. Že drugo leto zapored so na razpisu Šport mladih klub uvrstili med 38 skrbno izbranih klubov, ki jih podpirajo pri razvoju mladih talentov.
Mlade nadobudne osice bodo treninge začele na začetku avgusta, v šolo mini rokometa pa bodo začeli vpisovati na začetku septembra. Upajo, da se jim bo tudi v prihajajoči sezoni pridružilo čim več otrok.
Trenerji, ki bodo v sezoni 2020/21 skrbeli za velenjski podmladek, so: Marko Oštir, Borut Plaskan, Snežana Rodić, Jani Škerlak, Miha Dobnik, Jaka Hrast in Barbara Bobinac.