Gorenje srečno iz Kopra

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Koper, 14. maja – Velenjski rokometaši nikakor ne kažejo konstantno dobre forme in iger. V končnici imajo kar nekaj težav. Tokrat so se srečno izvlekli v Kopru. Rezultat je bil – Koper 2013 : Gorenje Velenje 29:30 (17:12).
Koprčani so bili proti Velenjčanom na zelo dobri poti, da dve točki zadržijo doma, saj so vodili že za sedem golov, ki pa jih je Gorenje nadoknadilo in na koncu po dramatičnem zaključku, ko sta sodnika razveljavila gol za izenačenje Tilna Sokoliča, prišli do pete zmage v končnici za prvaka.
Velenje je na Obali v šesti minuti vodilo s 4:1, v 15. minuti pa je že zaostajalo 4:7. Hitro sta bili ekipi spet skupaj (7:6), nato pa je koprska zasedba s tremi zaporednimi goli prisilila gostujočo klop, oziroma Marka Šibilo, da je vzel še drugi timeout. Veliko bolje Gorenju po tem ni šlo, v 25. minuti je zaostajal s 15:10, pet golov razlike je bilo tudi ob polčasu.
Na začetku drugega so Primorci še povišali prednost, v 44. minuti pa je po dveh zaporednih golih Senjamina Burića Velenje znižalo na 20:23. S tem so dobili nekaj prepotrebne energije, zaostanek so sčasoma zmanjševali, v 52. minuti prišli na 25:26, v 53. pa po golu Maria Šoštariča poravnali izid.
Koper je še enkrat prišel v prednost, po dveh golih Anžeta Ratajca pa so gosti po dolgem času vodili. Niko Medved je zadel za +2, Žiga Smolnik je v 58. minuti še zadel za gol zaostanka in nekaj upanja, v zadnjih sekundah pa je Tilen Sokolič že zadel za izenačenje, vendar sta sodnika gol razveljavila in dve točki sta šli v Velenje.