Gorenje nadaljuje reorganizacijo

Velenje – V Gorenju nadaljujejo s postopki reorganizacije z namenom, da izboljšajo poslovanje in povečajo učinkovitost. Reorganizacija družb Gorenje in Hisense Gorenje Europe predvidevata tudi zmanjševanje števila delovnih mest. V zvezi s tem trenutno potekajo postopki za ugotavljanje presežnih delavcev, ki po zagotovilih Gorenja tečejo z vključevanjem sindikata in sveta delavcev.

V Gorenju bodo število indirektnih delovnih mest v proizvodnji zmanjšali za 176. Doslej so jih predvsem z mehkimi ukrepi, kot so upokojevanja, čakanja na upokojitev in premeščanja v direktno proizvodnjo, zmanjšali za 128.

“Program presežnih delavcev s poimenskim seznamom za družbo Gorenje bo predvidoma sprejet do konca marca, odpovedi bomo začeli vročati v začetku aprila,” so danes za STA pojasnili v Gorenju.

Za Hisense Gorenje Europe, ki od 1. januarja letos zaposluje 880 režijskih delavcev iz Gorenja, pa bo program presežnih delavcev pripravljen do konca februarja. Predvidenih je bilo 152 presežnih delavcev, od tega računajo, da jih bodo z mehkimi metodami zmanjšali vsaj za sto.