Gorenje do nove zmage

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Škofja Loka – Velenjski rokometaši, vodilna ekipa prvoligaške druščine, so imeli na gostovanju predvsem v prvem polčasu precej dela, da so strli odpor žilavih Gorenjcev. Štajerci so si sicer hitro zagotovili vodstvo s 6:2, a pri devetem golu sta bili ekipi v 15. minuti spet poravnani, pa tudi vodstvo s 15:10 jim še ni zagotavljalo oddiha.
Staš Skube, Mario Šoštarić, oba sta dosegla po devet golov, in soigralci so imeli tudi po menjavi strani v uvodnih desetih minutah težko delo. Škofjeločani so se dobro upirali do zaostanka 21:23, sledil je strelski post domačih, z delnim izidom 8:1 pa so gostje povedli za devet golov in zmagovalec je bil znan.
Senjamin Burić, igralec RK Goreje Velenje: ”Moram reči, da sem danes malce presenečen. Odkar sem v Gorenju smo imeli vedno velike težave v Škofji Loki, tako da je končni rezultat danes pokazal, da smo resnično motivirani in na pravi poti, da vendarle letos osvojimo naslov.”
Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ”Na začetku smo se precej lovili in smo sicer naredili določeno gol razliko, a so Ločani, s tem, ko so se nam približali, pokazali, da so žilav in trd nasprotnik. Konec koncev niso imeli česa izgubiti, mi pa smo v nekakšnem krču, saj moramo vse tekme končnice zmagati. In to ni lahko. Že večkrat se je pokazalo, da lahko favoriti, če v tekmo ne gredo pravilno, hitro izgubijo kakšno točko. A mi je zaenkrat še nismo in prepričan sem, da so fantje dovolj motivirani, ambiciozni in da bomo zdržali do konca.”
Rezultati: Urbanscape Loka : Gorenje Velenje 29:38 (16:19); Celje Pivovarna Laško : Koper 2013 45:25 (21:13); Riko Ribnica : Maribor Branik 28:19 (16:8).