Gorenje čakajo močni tekmeci

Dunaj, Velenje, 29. junija – V sredo, 29. junija, je bil na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju izveden žreb kvalifikacijskih skupin za nastop v skupinskem delu letošnje sezone najelitnejšega klubskega rokometnega tekmovanja.

Med ekipami, ki so čakale nasprotnika za te kvalifikacije, je bila tudi članska ekipa RK Gorenje Velenje. Rokometaše čakajo zahtevni nasprotniki. Žreb je namreč osam namenil 1. kvalifikacijsko skupino, kjer jih čakajo tekme proti ekipam TATRAN Presov (SVK), Red Boys Differdange (LUX) in Riihimäki Cocks (FIN).

Dr. Marko Šibila, glavni trener RK Gorenje Velenje: ”V prvi vrsti smo v velenjskem klubu izjemno veseli, da smo sploh prišli v kvalifikacijski krog lige prvakov. To je neke vrste priznanje EHF-a za naš klub in kvaliteto našega dela v pretekli sezoni. Jasno je, da so kvalifikacije na nek način vedno riziko, a mi te priložnosti zagotovo ne želimo izpustiti iz rok. Tako se bomo pripravili po svojih najboljših močeh, da na teh kvalifikacijah zmagamo in se s tem uvrstimo v zelo želeno ligo prvakov. Jasno pa je, da pri današnjem žrebu ekip nismo imeli ravno srečne roke, saj smo dobili najmočnejšo možno ekipo, ob tem pa so oni tudi gostitelji turnirja. Ne glede na to, pa bi rad poudaril, da mi na ta turnir gremo po zmago in uvrstitev v ligo prvakov.”

Kvalifikacije za nastop med 30. ekipami lige prvakov v sezoni 2016/17, si bodo velenjski rokometaši poskušali priigrati v prvem vikendu v mesecu septembru. Polfinalni tekmi kvalifikacijskih turnirjev bosta namreč na sporedu 3. 9., finalni pa 4. 9.