Golte želijo biti vseletni gorski center

Golte se razvijajo v vseletni gorski center, ki bo poleg smučarskih radosti nudil raznolik nabor aktivnosti tudi v poletnih mesecih. Direktorica Suzana Srdić izpostavi pomen neokrnjene narave, daleč od mestnega vrveža. »V Krajinskem parku Golte smo najboljša izbira za tiste, ki si želijo miru, pa tudi tiste, ki si želijo bolj aktivnih počitnic, saj smo odlično izhodišče za mnoge pohodniške in kolesarske poti. Še posebej gostje pohvalijo wellness ponudbo, predvsem se navdušijo nad obiskom savn in razvajanje ob masažah. Letos beležimo večji obisk tujcev v primerjavi s preteklim poletjem, kar je bilo pričakovati z omilitvijo ukrepov, povezanih z virusom.«

Stari žičniški napravi bodo zamenjali z novima štirisedežnicama

Nihalka, ki naenkrat sprejme 56 oseb in jih v osmih minutah pripelje na planino Medvedjak na nadmorsko višino 1410 metrov, letos ne obratuje, saj so naleteli na nepredvidene tehnične težave, ki pa jim jih zaradi trenutne gospodarske situacije in posledično težko dobavljive opreme in surovin, ni uspelo odpraviti v tako kratkem času.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je tudi Golte uvrstilo med prejemnike sredstev za infrastrukturne projekte v turizmu. Katere projekte bodo lahko s prejetim denarjem  izpeljali? »H kakovostnemu in trajnostnemu preoblikovanju našega centra bo prispevala menjava dveh starih žičniških naprav Stari stani in Smrekovec, ki ju bosta nadomestili novi štirisedežnici, ter diverzifikacija produktov in storitev, kar bomo skušali doseči z novimi poletnimi atrakcijami. Z njimi bomo poskrbeli za pet zvezdična doživetja tako hotelskih gostov kot tudi dnevnih obiskovalcev, ki bodo imeli razlog več, da nas obiščejo. Naš cilj je namreč postati gorski center, ki bo skozi celo leto privabljal obiskovalce,« odgovori Suzana Srdić.