Gloria veliko presenečenje

Peking – Sanjsko jutro v Pekingu, slovenski deskarji so namreč dobili kar dve medalji! Tim Mastnak je v paralelnem veleslalomu osvojil srebro, Gloria Kotnik pa je v isti disciplini senzacionalno dobila bronasto medaljo.

Velenjčanka Gloria Kotnik je pokazala izjemno željo in enkratno osredotočenost in se po rojstvu otroka na deskarsko sceno vrnila kar z olimpijskim bronom. Uspeh je še toliko večji, ker se v letošnji sezoni v posamičnih kategorijah ni niti enkrat uvrstila med najboljših 16. Kapo dol!

Gloria je v četrtfinalu šokirala favoritinjo Carolin Langenhorst in jo prehitela za 15 stotink. V polfinalu je izgubila proti Avstrijki Danieli Ulbing. V boju za bron je nato premagala Nizozemko Michelle Dekker.

Neverjetno, res. Sploh ne morem verjeti. Res sem vesela in to podarjam tistim, ki so mi ves čas stali ob strani. To je za moje najbližje. Vse, kar se ta trenutek dogaja, je preveč čustev, preveč vsega. Sploh ne morem verjeti, da je res. Največji dosežek v življenju me čaka doma,” pa je za RTV Slovenija nastop čustveno ocenila Kotnik.