Gledalci, ki pogrešajo kino, vabljeni na spletno platfortmo

Velenje – V želji, da tudi v času zaprtja kinematografov ohranijo stik z obiskovalci, so v Kinu Velenje skupaj z dvajsetimi kinematografi, člani Art kino mreže Slovenije (AKMS), preko svoje spletne platforme pripravili ogled skrbno izbranega filmskega programa. Platforma bo odprta od 8. marca dalje, filme pa si bodo preko spleta lahko ogledali vsi, ki zaradi katerega koli razloga ne bodo mogli v kino.

Razne filmske uspešnice

Program bo pripravljen tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). S spremljevalnimi dogodki in vsebinami želijo v AKMS gledalcem približati občutek skupnostne izkušnje tudi pri spletnem ogledu in s tem oblikovati nove gledalske navade.

Začetek delovanja platforme bo naslednji teden odprl film Asistentka (The Assistant) režiserke Kitty Green, ki bo na sporedu od 8. marca naprej. Na četrtkovem dogodku bo 11. marca predstavljen film Poletje ’85 (Été 85) režiserja Françoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo sledili filmi za mlada občinstva Rocca spreminja svetKolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji.

Kako do filmov?

Filmski program bo dostopen preko spletne strani Festivala Velenje, Kina Velenje (zavihek Kino na spletu) in povezave online.artkinomreza.si. S plačilom 6,5 EUR bo gledalec dobil 7-dnevni dostop za ogled filma.