Gimnazija je oblikovala mnoge uspešne generacije

Velenje, 5. oktobra – Gimnazija Velenje je letos izdala knjižico Spomini skozi čas, v kateri najdemo zapisane zgodbe več generacij gimnazijcev. Kot je zapisano ob projektu, ki je trajal vse leto, vanj pa je bilo vključenih 50 nekdanjih dijakov, gre za dragocen vpogled v življenja nekdanjih velenjskih gimnazijcev, ki hkrati odstira tudi spremembe v šolstvu skozi čas, vzdušje, odnose, dogajanje in spreminjanje družbenega tkiva v okolju.

»Gimnazijo je obiskovalo mnogo ljudi, ki so danes uspešni na svojem področju tako doma kot v tujini. To bogato preteklost velenjske gimnazije smo želeli predstaviti z njihovimi osebnimi zgodbami. Pogledala sem na različna področja in poiskala ljudi, ki jih poznam oziroma so danes znani in uspešni. Naredili smo seznam, navezali stike z njimi. Mnogi so se z veseljem odzvali in napisali svoje zgodbe,« je o projektu povedala dolgoletna profesorica Darja Joger Avberšek, ki ni želela, da ostane zgolj pri zapisih.

»Najprej smo naredili steno s spomini oziroma portreti 50 ljudi. Nato smo izdali še brošuro, ki bo ostala za naslednje generacije, projekt pa smo želeli zaključiti s srečanjem, zato smo v sodelovanju s Knjižnico Velenje organizirali dogodek, pogovor, na katerega smo povabili sedanje in nekdanje dijake,« je povedala. Tako se je v velenjski knjižnici odvil večer obujanja spominov na gimnazijska leta in ponovnega snidenja nekdanjih sošolcev različnih generacij.