Generalka pred povratno tekmo v Avstriji

Foto: Jan Gregorc

Rokometaši Gorenja Velenja so preteklo soboto odprli novo evropsko sezono. Na domačem parketu so v drugem krogu evropskega pokala gostili devetkratne avstrijske državne prvake, ekipo Bregenz Handball. Avstrijci so izkoristili nezbranost os v prvem polčasu in večkrat povedli s petimi zadetki prednosti (5:0, 13:8, 15:10), na odmor pa so se odpravili s prednostjo treh zadetkov (17:14). Velenjčani so se drugem polčasu končno razigrali in na koncu slavili s 33:30.

V soboto, 5. novembra, jih čaka povratna tekma v Avstriji, kjer bodo branili prednost treh zadetkov in se borili za preboj v naslednji krog. Pred sobotnim obračunom pa jih danes, 2. novembra, čaka še tekma v ligi NLB. V Rdeči dvorani bodo gostili Krško.

David Kovačič, rokometaš Gorenja Velenja:  “Čaka nas pomembna tekma. Ekipa Krškega se je v tej sezoni že izkazala kot nepopustljiva. Igra homogeno. Smo v vlogi favorita, kar bomo morali potrditi skozi vseh 60 minut. Z resnim pristopom in upoštevanjem naših dogovorov se lahko nadejamo pozitivnega razpleta.”