Gams vendarle ostaja predsednik velenjskega kluba

V začetku avgusta je odstop z mesta predsednika RK Gorenje Velenje ponudil Janez Gams. Po pogovorih s člani upravnega odbora in predstavniki partnerjev pa se je odločil, da bo nadaljeval svoje delo na čelu kluba, so po sredini volilni skupščini sporočili iz velenjskega tabora.

»Z ukrepi, ki smo jih izvedli v preteklih mesecih in novimi imeni, ki smo jih povabili k sodelovanju, smo pokazali, da mislimo resno in smo ambiciozni. Zato sem se po pogovorih s preostalimi člani upravnega odbora in predstavniki glavnih podpornikov kluba odločil za nadaljevanje dela na mestu predsednika RK Gorenje Velenje. Verjamem, da ima Gorenje Velenje lepo priložnost, da poseže še višje kot v preteklosti. To nam bo uspelo le, če bo vsak od nas dal od sebe vse kar zmore, hkrati pa bomo vsi skupaj delovali kot ekipa – tako na terenu kot izven. RK Gorenje Velenje je klub s tradicijo in osrčje športnega dogajanja v Mestni občini Velenje. Tako mesto, kot Gorenje, dolgoletni generalni sponzor, skupaj z vsemi navijači in ostalimi podporniki si zaslužijo klub, na katerega bodo ponosni, na uspehe članske ekipe, na kakovostno delo s podmladkom, čigar številčnost se iz leta v leto povečuje in na celoten prispevek lokalni skupnosti. Vem, da imamo izjemno dobre temelje za nadaljnji razvoj in prepričan sem, da bomo v naslednjih letih napredovali na vseh področjih. Zato bom tudi v bodoče z veseljem, ponosom in maksimalno odgovornostjo opravljal delo predsednika RK Gorenje Velenje,« je dejal Gams, sicer tudi nekdanji rokometaš in direktor velenjskega kluba.

Na skupščini sta bila v upravni odbor velenjskega kluba izvoljena tudi dva nova člana. Oba prihajata iz lokalnega gospodarskega okolja, Peter Šilc je prokurist podjetja Tiki, Vladimir Pogač pa izvršni direktor podjetja Turna.

V torek so iz kluba sporočili tudi, da je na mesto športnega direktorja sedel Roman Pungartnik, ki je na tem položaj zamenjal Davida Miklavčiča. Za Pungartnikom, ki je bil dolga leta zvest večnim rivalom iz Celja, je bogata športna kariera, po kateri je bil dejaven tudi kot direktor RK Celje Pivovarna Laško in direktor slovenske reprezentance.