Galerija Velenje odpira vrata danes, muzej in knjižnica jutri

Velenje – Verjetno ste si že zelo želeli obiskati kakšen kulturni hram. Sedaj pa tudi ti že odpirajo vrata. Danes od 10. uri dalje ponovno vabi obiskovalce Galerija Velenje, ki bo do nadaljnjega med tednom odprta od 10. do 17. ure, ob sobotah pa od 10. do 13. ure. Trenutno je v njej ogled razstava izjemne kiparke Metke Kavčič.

Obiskovalce prosijo, da upoštevajo navodila. Ob vstopu v Galerijo Velenje imejte lastno zaščitno masko, pri vhodu si razkužite roke, v galerijo vstopajte posamično oziroma le v družbi članov družine (ne v skupinah), ves čas obiska ohranjajte razdaljo vsaj dveh metrov – tako do drugih obiskovalcev kot tudi zaposlenih, sledite označeni talni poti, ki vas vodi po galerijskih prostorih, ne dotikajte se razstavnih eksponatov, število obiskovalcev, ki so lahko naenkrat v prostoru, je omejeno, zato spoštujte navodila zaposlenih. Galerijo Velenje obiščite seveda le, če ste zdravi in nimate znakov obolenja dihal.

Že jutri vabijo tudi knjižnice in muzeji

Podobna pravila, kot za Galerijo, veljajo tudi za knjižnice v Velenju, Šoštanju in Šmartnem ob Paki, ki jih bodo odprli jutri, v torek, 5. maja, po ustaljenem odpiralnem času.

Jutri vas vabi že tudi Muzej Velenje. Jutri bosta za obiskovalce ponovno odprta muzej na Velenjskem gradu in Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju, v četrtek, 7. maja, pa tudi Galerija F-bunker v podhodu pri Vili Bianca v Starem Velenju.

Muzej na Velenjskem gradu bo vse dni razen ponedeljka odprt med 10. in 18. uro, Galerija F-bunker pa ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 19. in 21. uro, ob sredah in sobotah pa med 9. in 11. uro. Muzej usnjarstva na Slovenskem pa bo do nadaljnjega odprt vsak dan razen ponedeljka med 9. in 17. uro.

Seveda so obiski prilagojeni trenutnima varnostnim zahtevam.