Franja Tevž nova načelnica UE

Mag. Franja Tevž, ki je po odhodu načelnika Fidela Krupića z Upravne enote Velenje, od 1. januarja letos naloge načelnice opravljala kot vršilka dolžnosti, jih bo po 1. aprilu letos, kot načelnica upravne enote s polnim, petletnim mandatom. Prepričala je s strokovnim znanjem in izkušnjami, ki si jih je v javni upravi pridobivala dvajset let. Delo in delovanje upravne enote dobro pozna. V svojem programu je poudarila nadaljevanje in poglabljanje strokovnosti upravnih delavcev, ni pa napovedala nobenih revolucionarnih sprememb, ne v organizaciji ne v čem drugem.

»Še naprej bomo gradili dobre delovne odnose med zaposlenimi. To, da bodo uslužbenci z veseljem hodili v službo, bo porok, da bodo tudi storitve izvajali z nasmehom na obrazu. Ljudje si poleg strokovnosti običajno želijo tudi prijaznega uradnika.«

Rešili so 17.000 zadev, deset odstotkov več kot v letu pred tem, nerešenih pa jim je ostalo 330 zadev

Napoveduje, da bo veliko pozornosti namenjala tudi promociji zdravja. »Naš kolektiv se stara. Poprečna starost se bliža petdesetim letom,« pravi. Zato želijo tudi s preventivnimi ukrepi prispevati k temu, da se bodo uslužbenci dobro počutili, ostajali zdravi.

Upravna enota Velenje se zadnja leta, posebej izrazito pa je bilo to lani, namreč sooča z veliko odsotnostjo zaradi bolniških izostankov. Vsak uslužbenec je bil lani v poprečju zaradi bolezni odsoten kar 28 dni. »Kljub temu smo naloge iz poslovnega načrta uspešno izvajali, čeprav to ni bilo vedno enostavno,« pravi.