(F)Letna flavta je praznik za flavtiste

Agata Gojkošek je Velenjčanka, ki poučuje flavto na glasbeni šoli Risto Savin Žalec. Skupaj s prijateljico in soustvarjalko Zalo Pušnik, ki živi in dela v Celju, sta izdal zbirko 12 skladbic za flavto in klavir (F)Letna flavta, ki sta jo predstavili na promocijskem koncertu v Galeriji Velenje.
Po besedah avtorice skladb je zbirka nastala po nekajletnem tuhtanju, učenju in ustvarjanju. 12 skladb, za katere je Zala Pušnik prispevala klavirsko spremljavo, je naslovljenih z imeni mesecev od januarja do decembra, zvočno pa slikajo dogodke iz narave, vremenske pojave in vzdušje, značilno za posamezni mesec.
Zbirka je namenjena učencem flavte višjih razredov v nižji glasbeni šoli, avtorica Agata Gojkošek pa jo je posvetila svoji mentorici in prijateljici, velenjski flavtistki Špeli Zamrnik. Notno zbirko popestrijo številne avtorske ilustracije Jelke Kvartič, vsebinsko pa jo dopolnjujejo kratke napovedne pesmi Ambroža Kvartiča, ki z besedami spretno poustvari vzdušje posamezne skladbe. Bogato vsebino knjižice celostno zaokrožijo še povezave do zvočnih posnetkov posameznih skladb.
Zbirko (F)Letna flavta je izdalo in založilo novoustanovljeno velenjsko kulturno umetniško društvo Kefeide. Hkrati z zbirko sta izšla tudi istoimenski CD in USB s posnetki, ki sta namenjena vsem ljubiteljem instrumentalne glasbe.
Ustvarjalci si želijo, da bi zbirka zaživela v glasbenih šolah in izven, da bi otroci skladbe radi igrali in da bi dosegla svoj namen, torej pomagala vzgojiti dobre flavtiste in ustvarjalne glasbenike.