Finale odbojkarskega pokala v Velenju

Iz Odbojkarske zveze Slovenije so sporočili, da se bo finale slovenskega odbojkarskega pokala odvilo v velenjski Rdeči dvorani, 11. marca. Rdeča dvorana bo prvič prizorišče bojev za pokalno lovoriko, priprave na odbojkarski spektakel v Šaleški dolini pa so že v polnem teku, so zapisali pri OZS.

V boj za prvo lovoriko v sezoni se bosta prvič do zdaj podali le po dve najboljši ekipi v ženski in moški konkurenci. V slednji so si branilci naslova, odbojkarji ACH Volleyja in slovenski podprvaki, odbojkarji Calcit Volleyja, že zagotovili nastop v finalu. Pri ženskah finalistki še nista znani. Pred SIP Šempetrom in Novo KBM Branik ter Calcit Volleyjem in GEN-I Volleyjem sta namreč še drugi polfinalni tekmi, ki bosta 21. oziroma 22. februarja. Finale bo tako kot pri moških 11. marca.

“Veseli nas, da bomo pokalni finale lahko prvič spremljali v Velenju, ki zaključka pokalnega tekmovanja doslej še ni gostilo. Na OZS si želimo odbojko še bolj približati ljubiteljem športa in tudi to je eden od razlogov, da smo z lokalnimi soorganizatorji, ki v izvedbo projekta vlagajo zelo veliko truda, zelo hitro našli skupni jezik,” je dejal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

“Izjemno veseli smo, da nam je zveza zaupala soorganizacijo velikega finala pokala Slovenije, ki se ga v Velenju že zelo veselimo. Velenje je večkrat dokazalo, da je športno mesto z ogromno ponudbo različnih športnih dejavnosti in tudi tokrat v Rdeči dvorani pričakujemo veliko športnih navdušencev,” pa je ljubitelje športa v Velenje povabil direktor Zavoda Rdeča dvorana ŠRZ Dimitrij Amon.
Finalni tekmi slovenskega pokala za sezono 2022/23 bosta torej v soboto, 11. marca. Nekaj več kot 800 vstopnic bo na voljo že v prihodnjih dneh, so še dodali pri OZS.
STA