Dvakrat krepko prekoračena hitrost

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj popoldne pri izvajanju meritev hitrosti v Celju, izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je pri v naselju vozil 85 km/h, kar pomeni, da je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 30 km/h. V postopku so še ugotovili, da je vozil
brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus je pokazal, da je imel 0.27 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog. Za storjene prekrške je predpisana skupna globa v višini 1.550 € ter odvzem motornega vozila.

Prav tako pa so v celjskem naselju, kjer je hitrost vožnje s splošnim pravilom omejena na 50 km/h, izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil 117 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje v naselju za najmanj 61 km/h. Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog. Za prekršek je prepisana globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.