Dva voznika vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog

Simbolična fotografija (Foto: policija.si)

Ravenski policisti so sinoči na območju Raven na Koroškem in Čečovja obravnavali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom prepovedanih drog. Ker sta kazala znake nezanesljive vožnje so jima odredili preizkusa alkoholiziranosti, ki sta bila negativna. Drugače pa je bilo s preizkusoma s hitrima testoma za droge. Pri enemu je potrdil prisotnost konoplje, pri drugem pa prisotnost kokaina v organizmu. Obema voznikoma so odredili strokovni pregled, vendar sta ga oba odklonila. Obema so začasno odvzeli vozniški dovoljenji. Sledita obdolžilna predloga.

Nekaj pred polnočjo so v Žerjavu ustavili še voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel okoli 1,2 promili alkohola v krvi. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog. Celjski policisti so okoli 22. ure obravnavali voznika, ki je v Liscah zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola, zapeljal z vozišča. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 1.8 promilov alkohola v krvi. V prometni nesreči se je lažje poškodoval eden od sopotnikov v osebnem vozilu. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Vse udeležence cestnega prometa pozivamo, naj bodo pri vožnji odgovorni, tako do sebe, kot do vseh ostalih udeležencev cestnega prometa. Spoštujejo naj cestno prometne predpise. Hitrost vožnje naj prilagodijo omejitvam, razmeram na voziščih in svojim zmogljivostim. Alkohol in prepovedane droge nikakor ne sodijo v promet.