Drsališče in Miklavževa tržnica

Šoštanj že vrsto let slovi po Miklavževih obiskih. Tamkajšnje turistično olepševalno društvo je prvega od treh dobrih decembrskih mož medse povabilo tudi letos, Miklavž pa je svoj prihod že potrdil. Spremljali ga bodo parkeljci in tudi angeli. V ponedeljek, 28. novembra, so na rokometno igrišče v Šoštanju pripeljali vse potrebno za postavitev drsališča. Če jih vreme ne bo preveč oviralo, ga bodo postavili do ponedeljka, pet dni prej, kot so načrtovali. Drsališče bo v novi sezoni odprto do 20. januarja. Sprejem mu pripravljajo na Trgu svobode (pred občinsko stavbo) na predvečer njegovega goda, v ponedeljek, 5. decembra, ob 18. uri. Miklavž bo obdaril vse otroke, ki se bodo sprejema udeležili.
Že prej, ob 16. uri, pa bo Miklavž na povabilo Turističnega društva Topolšica – podeželje obiskal Topolšico. Sprejem mu pripravljajo pred domom krajanov.

Rokodelska tržnica v Velenju

To soboto bo ob 14. uri pred vilo Bianca zaživela Miklavževa rokodelska tržnica, ki jo skupaj pripravljata KS Staro Velenje in TIC Velenje. Na njej bo mogoče kupiti različna darila, primerna za Miklavževo malho. Miklavž pa bo v spremstvu parkeljnov sejem obiskal ob 17. uri. Tudi letos bo malo strašil, malo pa obdaroval. A le pridne otroke.