Doživeli četrti poraz

Foto: RK Gorenje

Velenje – Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 6. kroga evropske lige izgubili proti švedskemu Sävehofu z 31:35 (15:16) in so trenutno na petem mestu.

Velenjčani so bili večji del tekme v zaostanku. Do 54. minute, ko je Aleks Kavčič znižal na 29:30, pa so uspešno kljubovali Skandinavcem. Žal so nato v prelomnih trenutkih dvoboja naredili nekaj usodnih napak, po zaostanku treh golov (30:33) v 57. minuti pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo v svojem hramu ostali brez točk.

Trener Velenjčanov Zoran Jovičić na današnji tekmi v Rdeči dvorani ni mogel računati na tri pomembne igralce Matica Verdineka, Aljaža Panjtarja in Davida Miklavčiča. Brez njih pa njegovi varovanci niso bili kos sedemkratnim švedskim prvakom iz predmestja Göteborga. V domači ekipi je bil tokrat najbolj učinkovit Kenan Pajt z devetimi goli, dva manj je dosegel Aleks Kavčič.

Skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini se bo nadaljeval februarja prihodnje leto.Ose bodo gostovale v Magdeburgu.