Dobrodelno zbrali več kot milijon evrov

Partnerski kolegi z Radia 1 so na 8. dobrodelnem maratonu “28 ur smeha, solza, sreče in srce parajočih trenutkov” s pomočjo poslušalcev zbrali rekordnih 1,54.876,60 evra. To dobrodelno zgodbo so voditelji Denis Avdić, Jana Morelj in Miha Deželak tudi letos zagrabili z obema rokama in brez premisleka svoje življenje začasno preselili v samo središče Ljubljane.

Vsi skupaj pa so bili več kot navdušeni na odprtimi srci Slovencev, ki so srčno pripravljeni stopiti skupaj in nuditi pomoč. Pet minut pred koncem maratona je ekipo močno presenetil tudi Damjan iz Dragomlja pri Domžalah, zaradi česar je ekipa tudi na kratko prekinila program. Damjan je namreč daroval 20 tisoč evrov. “Živel sem v težkih razmerah, bol sem v rejništvu in sem se odločil, da pomagam otrokom, ki res rabijo pomoč,” je ob tem povedal v eter.

Včeraj se je dobrodelni maraton vrnil tudi na glasbene odre. Slovenski glasbeniki so skupaj z ekipo Radia 1 napolnili ljubljanski Kongresni trg. Za zabavo so skrbeli ena najbolj popularnih hrvaških rock skupin Vatra in slovenski glasbeniki, kot so skupina Flirrt, Miran Rudan z bandom Indesign, skupina California. Ekipa pa je pripravila tudi veliko presenečenje, saj se jim je na odru pridružil tudi eni in edini Alfi Nipič.

Ekipa Radia 1 je s pomočjo dm-a in svojih zvestih poslušalcev prejšnji dve leti z zbranimi sredstvi že presegla milijon. Leta 2020 se je številka ustavila pri 1.037.313,54 €, leta 2021 pa 1.042.799,66 €.