Dobrodelna stojnica humanitarnega društva Lions klub Velenje

Člani Humanitarnega društva Lions klub Velenje smo v soboto, 23. decembra, na Cankarjevi cesti v Velenju organizirali tradicionalno dobrodelno stojnico, kjer smo obiskovalcem kmečke tržnice in mestnega središča nudili kuhano vino ter mesne dobrote iz lastne pridelave.

Na stojnici smo zbirali prostovoljne prispevke za nakup kombiniranega vozila za Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Ob tej priliki smo Mestni občini Velenje podelili tudi ček v vrednosti 3.000,00 EUR za izgradnjo taktilnih oznak v mestnem središču. V imenu Mestne občine je ček prejel podžupan Peter Dermol.

Člani Lions kluba bomo tudi v letu 2018 nadaljevali z aktivnostmi, predvsem pa smo zelo veseli, da se je na pobudo Lions Distrikta Slovenije tudi v Velenju zelo dobro prijel projekt viškov hrane. Projekt koordinira Lions klub Velenje, ki v sodelovanju s prostovoljci Lions in Rotary kluba Velenje, območnega združenja Rdečega križa Slovenije in velenjske območne organizacije SD v trgovinah Spar, Interspar in Mercator zbiramo donirano hrano, Društvo upokojencev Velenje pa naslednji dan zbrano hrano razdeli med pomoči potrebne družine.