Dobrodelna dražba za otroke na kolesarski dirki

Velenje je mesto, ki je prepoznano po prostovoljstvu in humanitarnosti. Vedno smo znali stopiti skupaj in pomagati pomoči potrebnim.

Tudi tokrat sta Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Športna zveza Velenje pristopili k novemu dobrodelnem projektu. Velenje letos že drugič zapored sodeluje v Dirki po Sloveniji, kolesarsko karavano bodo letos gostili v 3. etapi v petek, 17. junija. Ob tej priložnosti bodo pripravili dobrodelno dražbo, na kateri prodajajo kolesarsko majico ekipe UAE Emirati z avtogramom Tadeja Pogačarja. Sredstva zbrana s prodajo bodo namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno šibkih družin, ki bodo s pomočjo te donacije preživeli 10 nepozabnih dni ob morju. Na morje želi Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje letos peljati vsaj 180 otrok.

Za vsakega otroka, ki prihaja iz socialno šibkega okolja, morajo za letovanje zbrati 430 evrov, kolikor znaša ekonomska cena letovanja. Med otroki so tudi takšni, ki še nikoli niso videli morja.

 S prodajo kolesarske majice upajo, da bomo zbrali čim več sredstev in tako prispevali za počitnice našim otrokom. Najvišjemu ponudniku se bodo zahvalili na medijsko odmevnem dogodku ob odprtju nove kopalne sezone na Velenjski plaži v petek, 17. junija, po 20. uri.

Prijazno vabljeni k sodelovanju. Ponudbe lahko oddate na spletni strani drazba.vilarozle.si