Dober Rudar in bleda Olimpija

Velenje – Nogometaši velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so se na igrišču ob jezeru srečali v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije. Razšli so se z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Tako zadnjeuvrščeni Velenjčani kot vodilni Ljubljančani pomladi niso začeli ravno po sovjih željah. Domači so si po slabem jesenskem delu zaželeli precej boljšo pomlad, a na prvih dveh tekmah doživeli dva poraza, Ljubljančani pa so po spodbudnem remiju v Mariboru izgubili doma proti Triglavu. Tako je bil za oboje v Velenju nekakšen popravni izpit.

Čeprav so na zadnjih dveh tekmah izbranci Safeta Hadžića Velenjčanom nasuli devet golov, dobili pa nobenega, ter bili statistično boljši tudi na današnji tekmi, pa so tudi tokrat bolj ali manj razočarali s predstavo in izvlekli le točko. Na drugi strani pa so igralci Andreja Panadića pokazali boljši obraz, a še vedno (po devetem remiju) ostajajo brez zmage na zadnjem mestu.

Ljubljančani so imeli v prvem polčasu pričakovano pobudo, a si proti zgoščeni domači vrsti dolgo niso priigrali prednosti. Olimpija je premoč le kronala v 39. minuti, ko je po podaji Savića zadel Čekiči.

V drugem polčasu je bila tekma bolj umerjena, so pa so domači izenačili v 65. minuti, ko je po dolgi podaji in nespretnem posredovanju ljubljanskih branilcev ter tudi vratarja Vidmarja do žoge prišel Marko Ćosić in jo poslal v mrežo s sedmih, osmih metrov. To je bil zanj prvenec v slovenski prvi ligi.

* Stadion ob jezeru, sodniki: Antič, Vidali in Kordež.
* Strelca: 0:1 Čekiči (39.), 1:1 Ćosić (65).
* Rudar: Radan, Krefl, J. Pavlović, Ćosić, Džinić, Pušaver, Kuzmanović, Črnčič (od 55. Filipović), Anđelković, Koprivnik (od 62. Lelić), Radić (od 90. Panadić).
* Olimpija: Vidmar, Samardžić, Bagnack, Boakye, M. Pavlović, Knežević, Tomić, Čekiči, Savić, Valenčič (od 69. Menalo), Vukušić (od 82. Bezjak).
* Rumeni kartoni: Pušaver, Radan; Menalo, Čekiči.

Rudar bo v 24. krogu v sredo gostoval v Murski Soboti.