Direktor se je zaklenil v komandno sobo

Velenje, 12. aprila – Sindikat dejavnosti energetike je danes nadaljeval napovedano stavko. Kot poroča Delo, se je direktor Teša Arman Koritnik s sodelavci zaklenil v komandno sobo bloka 6. “Poslovodstvo je s svojo prisotnostjo v zaklenjeni komandni sobi izvajalo dodaten psihični pritisk na zaposlene,” je v zapisniku, ki ga je objavil časnik, navedel sindikat delavcev Teš.
Kot je za STA pojasnil predsednik sindikata energetikov Branko Sevčnikar, se je Koritnik v komandno sobo, kjer je običajno posadka sedmih ali osmih ljudi, zaklenil ob 7. uri in preprečil vstop vsem, ki so želeli izvajati stavkovne aktivnosti. V Tešu tako – podobno kot v Dravskih elektrarnah Maribor (Dem) – ni prišlo do omejevanje proizvodnje, kar je bilo v okviru stavke predvideno za med 8. in 10. uro. Medtem ko se je v Mariboru zaplet mirno razpletel, pa se je v Tešu zaostrilo.
“Tu je očitno prišlo do nasilja, do neke prisile nad tistimi, ki so bili na delovnih mestih. To zahteva ukrepanje,” je po poročanju STA poudaril Sevčnikar. O dogodku je sindikat že obvestil pravno službo in ji predal dokumentacijo, ki jo o dogodku imajo.
Na HSE pojasnjujejo, zakaj se je direktor Teša Arman Koritnik s sodelavci zaklenil v komandno sobo bloka 6: »Poslovodstvo TEŠ se je glede na dogajanja preteklih dni odločilo posebej zavarovati vitalne dele družbe TEŠ in tako v duhu dobrega gospodarja preprečiti povzročitev potencialne materialne in poslovne škode družbi,« piše HSE.