Deželak Junak tudi na Velenjski plaži

Foto: Tadej Živko

Radio 1 že deveto leto zapored organizira akcijo Deželak Junak, s katero radijski voditelj Miha Deželak z vožnjo v kvadrociklu po Sloveniji zbira sredstva za otroke v stiski, ki si počitnic na morju ne morejo privoščiti. Deželak je s svojo ekipo na poti po Sloveniji od 31. maja do 9. junija.

Jutri, 1. junija, predvidoma ob 13.30 se bo ustavil tudi na Velenjski plaži, kjer bo glasbeni gost Velenjčan Matjaž Jelen, vabljeni pa Velenjčani in Velenjčanke, da ga pozdravijo in spodbudijo pri njegovi dobrodelni misiji. Mestna občina Velenje bo v sklopu dobrodelne akcije namenila sredstva v višini 1.000 evrov. Po sprejemu se bo Miha z ekipo spremljevalcev in vsemi, ki se mu bodo še dodatno pridružili v konvoju, odpravil proti Šoštanju. Za varnost na cesti bo poskrbela ekipa AMZS.

Otrokom iz socialno šibkih družin, med njimi so takšni, ki še nikoli niso videli morja, lahko pomagate tudi vi, tako da pošljete SMS s ključno besedo POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.
Ves čas akcije lahko Deželaka in njegovo ekipo spremljate prek prenosa na spletni strani www.radio1.si, ekipa pa se bo redno javljala tudi prek družbenih omrežij.