Dež, veter in strele nad Šaleško dolino

Šmartno ob Paki, Šoštanj, Velenje – Neurje je že drugič v petih dneh povzročilo težave tudi v Šaleški dolini. V občini Šmartno ob Paki je bilo veliko škode in težav že ob prejšnjem nalivu. Posledice sinočnjega neurja pa so za zdaj videti še veliko hujše. Najbolj je tokrat prizadelo območje Gavc.

Neurje z močnimi nalivi in vetrom ni zaobšlo tudi občine Šoštanj. Gasilci treh gasilskih društev – Šoštanja, Lokovice in Topolšice so zaradi podrtih dreves in plazov posredovali na 15 lokacijah v občini. Najhuje je bilo, kot poročajo v Skornem, kjer se je porušil hlev.

Močan naliv ni prizanesel tudi občini Velenje, kjer je ponovno poplavljalo na več lokacijah. V Mestni občini Velenje so gasilci PGD Šalek, PGD Pesje in osrednja enota PGD Velenje posredovali na 5 lokacijah, kjer so črpali vodo iz objektov in nadzorovali vodotoke.

V podvozu pod železniško progo (pri Esotechu) so izvlekli vozilo, ki je obstalo v vodi. Močan veter je podrl dve drevesi, in sicer na Velenjski plaži in na Vodnikovi cesti ob reki Paki. Drevo, ki je padlo v reko Pako, bo danes odstranjeno. Gasilci PGD Šalek so v naselju Šalek za stanovanjske bloke Šalek 93, 95 in 97 postavili obrambno vodno bariero.

Nastala škoda v občinah še ni ocenjena.