Dež povzroča težave

ŠOŠTANJ, 27. 4., ob 19.49: na lokalno cesto v Belih Vodah, občina Šoštanj, se je sprožil zemeljski plaz in zaprl polovico ceste.

LUČE, 28. 4., ob 3.26: V soteski pri Igli v naselju Podveža, občina Luče, na regionalno cesto Luče–Solčava se je  sprožil skalni plaz, med katerim so bile posamezne skale premera več kot štiri metre. Zaradi plazu in poškodovanega cestišča je cestna povezava povsem prekinjena, dostop do kraja dogodka pa zaradi ponavljajočih podorov izredno nevaren. Policisti PP Mozirje ter gasilci PGD Luče so zavarovali kraj dogodka. Na kraj je bil napoten pogodbeni izvajalec štaba Civilne zaščite občine Luče z gradbeno mehanizacijo.

SOLČAVA, 28. 4., ob 3.26: v Solčavi so reševalci NMP Mozirje na poti do obolele osebe naleteli na skalni podor, ki jim je preprečil dostop. Aktivirani so bili gasilci PGD Solčava, ki so nudili pomoč oboleli osebi in jo z gasilskim tovornim terenskim vozilom prepeljali do reševalnega vozila, s katerim je bila oseba prepeljana v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

REČICA OB SAVINJI, 28. 4., ob 5.24: možnost poplav v naselju Grušovlje, gasilci PGD Grušovlje so v pripravljenosti.

NAZARJE, 28. 4., ob 5.40: Gasilci PGD Nazarje izvažajo na ogled terena zaradi visokega vodostaja reke Savinje.

Vremenske razmere se bodo danes umirile. Po napovedih vremenoslovcev bodo padavine od zahoda slabele in do zgodnjega popoldneva ponehale tudi v vzhodnih krajih. Delno se bo zjasnilo, na severozahodu pa bo ostalo bolj oblačno in predvsem na zahodu se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Čez dan bo spet zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli deset, drugod od 12 do 18 stopinj Celzija.