Deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja

Šaleška dolina – Že od sredine marca in v aprilu na območju MO Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki poteka redna spomladanska deratizacija javnega kanalizacijskega omrežja in sistema daljinskega ogrevanja s pripadajočimi objekti.

Delavci Komunalnega podjetja Velenje nastavljajo parafinske vabe za zatiranje glodavcev, ki so lahko prenašalci nalezljivih bolezni. Deratizacija sistema daljinskega ogrevanja (kinete, toplotne podpostaje, jaški) je že zaključena, deratizacija kanalizacijskega omrežja pa je že izvedena na območjih Šmartno ob Paki, Gaberke, Ravne, Lajše in deloma v Topolšici, na ostalih območjih še poteka.

Priložnost za deratizacijo internega omrežja

Občanom in upravnikom večstanovanjskih objektov Komunalno podjetje priporoča, da to priložnost izkoristijo tudi za deratizacijo lastnega internega kanalizacijskega omrežja in priključkov iz stanovanjskih hiš, večstanovanjskih objektov in poslovnih prostorov, ki so v zasebni lasti, in s tem še dodatno pripomorejo k učinkovitosti deratizacije. Za naročilo oziroma izvedbo deratizacije se je treba dogovoriti v lastni režiji. Podatki o izvajalcih tovrstnih storitev (deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija) so objavljeni na spletu. Eden izmed izvajalcev je tudi Nacionalni inštitut za zdravje, okolje in hrano (NLZOH).

Ostanki hrane in olje ne sodijo v kanalizacijo

Na Komunalnem podjetju Velenje uporabnike opozarjajo, da naj z ostanki hrane ne obremenjujejo kanalizacije, temveč jih odlagajo v za to namenjene kontejnerje. Prav tako je v kanalizacijski sistem prepovedano zlivati odpadno jedilno olje. Tega lahko oddate v zbirnem centru Velenje 1.