Dekleta zamozavestno v novo sezono

Velenje – Na tekmovanja se vračajo tudi rokometašice Velenje. Nova sezozona se za člansko žensko rokometno ekipo uradno začne sicer 5. septembra, a bodo Velenjčanke v prvem krogu proste. V drugem krogu, 12. septembra, pa se bodo pomerile z ekipo RK Zelene doline Žalec.

Članice ženskega rokometnega kluba Velenje so lansko sezono zaključile na sedmem mestu v 1.A državni rokometni ligi in si tako zagotovile obstanek v najboljši slovenski ženski rokometni ligi.

S pripravami na novo sezono so začele 27. julija, ko se je ekipa trenerke Snežane Tamše Rodić zbrala na jezeru, kjer so opravile prvi del priprav. Na začetek priprav je prišla celotna ekipa iz lanske sezone in štiri novinke. Trenutno trenirajo v domači Rdeči dvorani, kjer je njihova pozornost usmerjena na tehniko in taktiko. Poleg treningov, pa je bilo v pripravljalnem času odigranih pet prijateljskih tekem in štiridnevne priprave na slovenski obali.

Izvolili novega predsednika

V mesecu avgustu je ŽRK Velenje izvolil novega predsednika kluba. To je sedaj Bojan Brcar,  ki je na tem mestu zamenjal Biljano Lakić. Ob imenovanju je med drugim dejal: »Vodenje kluba prevzemam v času, ki športnim klubom zagotovo ni najbolj naklonjen. V mislih imam seveda pandemijo virusa Covid 19, ki je kot marsikatero drugo stvar začasno ustavil tudi športne dogodke. Ena od nalog, ki smo si jih zastavili v naslednjih letih je, da še bolj približamo ženski rokomet domačemu občinstvu. Na žalost, kot kaže, vsaj na začetku sezone na tekmah občinstva ne bo. Kljub temu ostajamo optimisti.

Nov logotip kluba

Poleg novega predsednika kluba pa v novo sezono vstopajo z novim logotipom, ki nosi barve domače rdeče dvorane in vsebuje stolpnico, ki jo nosi tudi grb mestne občine Velenje.

Članska ekipa v novo sezono vstopa zelo samozavestno in motivirano. Cilj letošnje sezone je obstanek v 1.A ženski rokometni ligi z željo po čim boljši končni uvrstitvi.

Kaj pred novo sezono pravi trenerka

»Seveda že vsi komaj čakamo na začetek nove ligaške sezone v upanju, da nam jo COVID-19 zopet ne zagode. Želim si, da bi vse igralke sezono dočakale zdrave in da bi skozi celotno sezono tako tudi ostalo. Cilj v letošnji sezoni je obstanek v 1.A ženski rokometni ligi z željo po čim boljši uvrstitvi. Igro iz lanske sezone želimo nadgraditi in tudi mlajšim igralkam iz našega kluba omogočiti igro v članski ligi.

Če bodo dekleta prenesla na igrišče vse moje zamisli, dober rezultat ne bo izostal,« je med drugim dejala za spletni portal rokometnega kluba Velenje Snežana Tamše Rodić.